Biber Hapı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Onaylıdır.

Protein Metabolizması

kurumsalseo.com R10 lida fx15 pohudey zayıflama Protein metabolizması ancak kimyasal reaksiyon sürecinin bir dizi sentezi ve protein ve amino asit dökümü sorumlu bir şey değildir. Proteinler oksijen, hidrojen, karbon ve azot oluşmaktadır. Bu biyokimyasal katalizörler hücresel yapısını oluşturur. Protein olan tek besin olduğu farklı amino asit oluşumu için anahtar rol oynamaktadır azot içerir. Proteinler hangi kas doku ve organların binada temel besin olan amino asitlerin organik bileşikler. Amino asitler çok hücre yapıları oluşturmak için gereklidir. Eğer amino asit varlıkları aşan devlet sonra dönüştürülmüştür ve yağ daha sonra enerji metabolizması için kullanılır.

Amino grubuna kaslar karaciğer glukoz-alanin döngüsü içine glikoz bu amino asitlerin dönüşüm tarafından değiştirilmiş bulunmaktadır. Gibi temel amino asitler tutan önemli bir rol oynar Tüm amino asitler glikoz içine karaciğerde katabolizma ve oluşumu için dönüştürülür. Insülin plazma amino asit diyet karbonhidrat zarar olan eylem nedeniyle.

Vücut uzun süreli açlık veya hastalık proteinlerin arıza nedeniyle enerji arzı yetersiz tarafından ortaya çıkarır. Beyin doku içinde protein kullanan için karaciğer tercihini kullanır. Karaciğer hücreleri ve böbrek hücreleri içine glikoz amino asit dönüşüm için kullanılan glukoneogenez yolu içeren iki organlarıdır.

Protein metabolizması iki yolu şekilde yapılmaktadır:

Protein katabolizma: Protein katabolizma daha küçük birimler halinde enerji kolay transferi için hücrelere kan yoluyla amino asit grubu aşağı bölme işlemidir. Protein katabolizma Ayrıca besinlerin sindirim işlemi denir. Protein katabolizma B6 vitamini sırasında azot transamination için amino asitler bir asit diğerine aside mevcut. L-glutamat amino asitlerin transamination tarafından oluşur ve daha sonra bu ürün amonyak içine oksidatif Deaminasyon dönüştürülür Bu süreçte. Bu amonyak olarak, üre sentezi gerçekleştirilir ve kan yoluyla bulaşan böbrekler ve idrar yapma dışarı çıkardı. Karbon dioksit, Adenasine trifosfat, üre, su ve amonyak protein katabolizma son ürünleridir.

Protein anabolism: Protein Anabolism organları ve kas dokular kurmak için büyük protein molekülünün içine küçük amino grubuna gruplaşma süreçtir.

Akçaağaç idrar hastalığı, albinizm, histidinaemia, tyrosinaemia ve alkaptonuria hastalığı protein metabolizması bozuklukları nedeniyle meydana gelir.

0 Yorumlar:

Post a Comment