Biber Hapı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Onaylıdır.

Zayıflama : Hücre Metabolizması

kurumsalseo.com R10 lida fx15 pohudey zayıflama Hücre Metabolizması hem fiziksel hem de kimyasal reaksiyonlar canlı hücrelerin tarafından amacıyla yaşayan bir devlet yapmak için gerekli besin sentezleme için gerekli bir süreçtir. Hücre en küçük fonksiyonel ve yapısal canlıların birimidir. Hücre da organizmanın yaşam tuğla bina olarak adlandırılır. Bazı canlı bakteri ve mantar gibi sadece tek bir hücre içerir. Diğer organizmalar, insan ve memeliler gibi birçok hücreler olarak adlandırılan ücreler içerir.

Her hücre kendine istikrarın sağlanmasında içerir ve aynı zamanda gerekli enerji formuna tüm besin dönüştürebilirsiniz. Bu hücreler kendileri tarafından diğer hücrelere yeniden oluşturabilir. Her hücre gerekli faaliyetlerini yapmak için özel talimatları ve fonksiyonları içerir. Hücreler hücre bölünmesi sürecinde üreme sistemi var. Bu hücreler yapmak enzimler ve enerji dönüşüm için protein kullanımı.
Hücre hareketi yara iyileşmesi, immün yanıt ve kanser gibi birçok hastalık süreçleri sırasında gerçekleşir. Beyaz kan hücreleri yaraya mikroorganizmalar öldürmeye ve enfeksiyon ve diğer fibroblast hücreleri korur hareket yaşayan organizmaların zarar yapısı yeniden inşasında yardımcı olur.

Süreci tarafından her hücre besin hücre metabolizması denir synthesizes. Hücrelerinin büyüme hücresel metabolizma bağlıdır.

Hücre Metabolizması metabolik yolların iki ayrı bölümler halinde, orada katabolizma Hücre ve Hücre Anabolism vardır bölünür. Hücre katabolizma ve azalan enerji verimli güç için daha küçük gruplar halinde karmaşık molekül yapısı aşağı kırılma sürecini ve hücre anabolism karmaşık yapısı bina ve alıcı tarafından enerji için daha büyük gruplar halinde daha küçük birimler gruplaşma metabolik süreçtir. Hücreleri biyolojik işlevleri gerçekleştirir anabolism sırasında.

Bu organizmalar tarafından tüketilir Kompleks şekerler daha küçük birimler halinde glikoz denir parçalanırlar. Bu şekeri tekrar hücre içinde enerji (Adenozin trifosfat) oluşturmak için bozuldu.

Bu enerji iki farklı yolu şekilde hesaplanır:

Birinci yol yol glikoliz denir, bu kimyasal reaksiyon süreci oksijen enerji üretmek ve gerektirmeyen bu anaerobik metabolizma denir. Bu kimyasal reaksiyon olan tek süreçtir Prokaryotlarda gerçekleşir Adenozin trifosfat (enerji paketleri). Glikoliz oluşturmak için kullanılan hidrojen iyonları üreten enerji oluşumu için hücreleri.

İkinci yolu da belirtilen görev ve hücrelerin talimatları gerçekleştirmek için yeterli enerji paketleri üretmek için kullanılan sitrik asit döngüsü olarak adlandırılır. Bu süreç, hücrenin mitokondri içinde gerçekleşir.

Hücre metabolizması bozuklukları, kemik iliği hastalığı, kan hastalığı, tüberküloz, viral enfeksiyonlar ve otoimmün hastalığı hızlı hücre büyümesi ve nedenleri kanser üretiyor.

0 Yorumlar:

Post a Comment